Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2018

На Тернопільщині органами прокуратури за результатами розгляду звернень громадян розпочато 37 кримінальних проваджень

Упродовж 10 місяців поточного року органами прокуратури Тернопільської області надійшло понад 2,8 тис звернень громадян. З них вирішено 1,4 тис заяв та скарг, у тому числі 50 – від народних депутатів України. За результатами розгляду органами прокуратури розпочато 37 кримінальних проваджень, вжито інших заходів реагування щодо задоволення вимог заявників

 Проблеми з якими громадяни найчастіше звертаються до органів прокуратури стосуються порушення розумних строків слідства, законності прийнятих процесуальних рішень. Заслуговує схвалення той факт, що кількість таких скарг щорічно зменшується, що є результатом покращення якості слідства, забезпечення належного процесуального керівництва, своєчасності реагування на необгрунтовані рішення органів досудового розслідування.
 Окрім цього, прокуратурою області перевірялись доводи, викладені заявниками у скаргах щодо порушень прав дітей, представництва інтересів громадян та держави в суді, додержання кримінально–виконавчого законодавства та ін.
 Продовжують надходити звернення громадян щодо поновлення порушених прав вирішення яких не відносяться до повноважень органів прокуратури, а тому понад 1, 4 тис. таких заяв скеровано до компетентних органів.
Належним чином організовано проведення особистого прийому громадян, у тому числі за місцем їх проживання.
Так, в поточному році на особистий прийом до органів прокуратури звернулося понад 400 громадян, з яких кожного третього прийнято керівниками прокуратури.
Забезпечено систематичне проведення особистого прийому у місцях несвободи, при цьому більша половина прийнятих в’язнів мала змогу подати свої скарги безпосередньо прокурору області.
Вжито заходів щодо реалізації прав громадян на інформацію, яка знаходиться володінні прокуратури Тернопільської області.
Зокрема, до органів прокуратури надійшло 65 запитів на інформацію, з яких 7 - скеровано за належністю іншим розпорядникам.
Із загальної кількості розглянутих запитів надано інформацію на 39, по 18 надано роз’яснення. Найчастіше запитувалась інформація з кадрових питань та з питань досудового розслідування.

Ірина Мокрій
начальник відділу організації прийому громадян,
розгляду звернень та запитів
прокуратури Тернопільської області


кількість переглядів: 1886