Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.10.2018

На Тернопільщині підозрюваних у шахрайстві у великих розмірах триматимуть під вартою

Тернопільський міськрайонний суд, погодившись із позицією прокурора Тернопільської місцевої прокуратури, задовольнив клопотання слідчого про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із внесенням 500 тис грн застави двом жителям Харківської та Кіровоградської областей, підозрюваним у шахрайстві у великих розмірах.

    Встановлено, що група осіб заволоділа значними коштами громадян, телефонуючи їм з проханням надати гроші на порятунок родичів, що нібито потрапляли у скрутні життєві обставини. Зловмисники у телефонних розмовах запевняли, що працюють у поліції. Частина учасників групи перебувала у місцях позбавлення волі, інші шахраї діяли в різних областях України. Зустрічаючись із жертвами вони отримували кошти, частину яких залишали собі, а частину переказували на рахунки спільників. На Тернопільщині поки задокументовано чотири випадки шахрайства. Зокрема, потерпілий в одному з них віддав зловмисникам більше 300 тис грн.
   Триває розслідування за ч.2,3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене у великих розмірах) процесуальне керівництво у якому здійснює Тернопільська місцева прокуратура.
    Прес-служба прокуратури Тернопільської області .

кількість переглядів: 1751