Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.09.2018

5 депутатів сільради постануть перед судом

Бучацьким відділом Теребовлянської місцевої прокуратури скеровано до суду п’ять обвинувальних актів щодо депутатів однієї із сільських рад, які, будучи суб'єктами декларування, не подали щорічну декларацію особи уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2016 та 2017 роки.

Встановлено, що народні обранці, без поважних причин, маючи всі необхідні умови та технічну можливість, не заповнили на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції щорічну е-декларацію.
Депутати вчинили правопорушення за ст.366-1 КК України (умисне неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України "Про запобігання корупції). Розслідування завершено.
Довідково: санкція статті 366-1 КК України за вчинення інкримінованого злочину передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Прес-служба прокуратури Тернопільської області


кількість переглядів: 1571