Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.07.2018

У прокуратурі Тернопільської області підведено підсумки роботи у першому півріччі 2018 року

11 липня 2018 року під головуванням прокурора області В‘ячеслава Перча відбулася оперативна нарада, на якій обговорено результати роботи органів прокуратури області у першому півріччі 2018 року, визначено основні завдання на наступний період в умовах законодавчих змін.

   У роботі наради взяли участь перший заступник прокурора області, керівники структурних підрозділів апарату прокуратури області та їх заступники, керівництво та начальники відділів місцевих прокуратур.
Завдяки злагодженій роботі апарату прокуратури області та місцевих прокуратур у виконанні покладених на прокуратуру завдань і функцій, вдалося досягнути певних позитивних результатів.   
Цього року прокурорами здійснювалося процесуальне керівництво у понад 15 тисячах кримінальних проваджень, у чверті з яких досудове розслідування закінчено.
Результатом підтримання працівниками прокуратури державного обвинувачення стало ухвалення судами понад шести сотень обвинувальних вироків, з яких дві сотні – на підставі угод.
Майже наполовину нижчий від загальнодержавного рівень злочинності на 10 тисяч населення. Відбулось зменшення кількості злочинів проти життя і здоров’я особи, а також проти власності. Ефективною залишається протидія злочинам у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів.
  Практично наполовину знизилась підліткова злочинність, на третину – кількість кримінальних правопорушень, вчинених у стані сп’яніння та групова злочинність.
Вжити заходами покращено стан розкриття кримінальних правопорушень. Зросло число скерованих до суду обвинувальних актів у сферах лісокористування та земельних правовідносин, а також про корупційні правопорушення.
  Забезпечено принципове реагування на порушення прав затриманих, ув’язнених і засуджених.
  За результатами представницької діяльності прокурорами заявлено позовів на загальну суму понад 210 млн. грн., задоволено – на суму 2,8 млн. грн., добровільно відшкодовано 658 тис. грн., фактично повернуто з протиправного користування більше 96 гектарів землі.
  Прокурорами вирішено понад вісімсот звернень, більша половина яких – з питань досудового розслідування. На особистому прийомі прийнято три сотні громадян.
  Поряд з цим, як відзначив прокурор області, у наступному півріччі прокурорам необхідно зосередитись на вирішенні низки проблемних питань, насамперед, зловживань під час використання бюджетних коштів у сфері автодорожнього комплексу, у галузі земельних правовідносин, надрокористування, продовжити наступальну роботу щодо протидії кримінальних правопорушень з ознаками корупції.
  На проблемних питаннях у роботі органів прокуратури акцентував увагу перший заступник прокурора області Микола Голомша.
  На нараді також заслухано пояснення керівників місцевих прокуратур щодо забезпечення належної роботи очолюваних колективів.

       Прес-служба прокуратури Тернопільської області

 


кількість переглядів: 2025