Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.05.2018

На Тернопільщині за отримання 44 000 грн неправомірної вигоди посадовця засуджено до 5 років позбавлення волі

Прокуратурою Тернопільської області здійснювалось розслідування та підтримано державне обвинувачення за ч.3 ст. 368 КК України (вимагання та одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди) стосовно колишнього начальника реєстраційної служби одного з районних управлінь юстиції.

   Державним обвинувачем доведено у суді що посадовець, працюючи начальником реєстраційної служби вимагав і одержав неправомірну вигоду у сумі 44 000 грн за сприяння у проведенні державної реєстрації договорів оренди земельних ділянок. Договори для реєстрації земельних ділянок були подані місцевим фермером, а посадовець забороняв їх реєструвати, поки не отримає за них 44 000 грн неправомірної вигоди.
   Правоохоронці затримали державного службовця при одержанні ним вищевказаної суми.
Тернопільський міськрайонний суд погодився із позицією прокурора і визнав посадовця винним у вчиненні злочину за ч.3 ст. 368 КК України та призначив йому покарання у виді 5 років позбавлення волі з конфіскацією належного йому майна. Також, відповідно до вироку суду, засуджений впродовж трьох років не має права обіймати посади в органах державної влади.

     Прес-служба прокуратури Тернопільської області

кількість переглядів: 1865