Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.12.2014

Прокурор області на брифінгу повідомив про розслідування резонансних кримінальних проваджень

Про вжиті органами прокуратури області заходи щодо посилення протидії корупції у всіх сферах суспільного життя, а також – розслідування кримінальних проваджень, які у суспільстві набули резонансу, повідомив прокурор області Юрій Гулкевич під час зустрічі із представниками ЗМІ.

   Як зазначив Юрій Гулкевич, упродовж поточного року вжитими заходами правоохоронними органами викрито 94 злочини, скеровано до суду 52 обвинувальні акти.

   Зокрема, завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт щодо начальника Державної інспекції з питань захисту прав споживачів у області, який за попередньою змовою з головним спеціалістом з питань запобігання корупції цієї ж Інспекції неодноразово отримували від суб’єктів підприємницької діяльності неправомірну вигоду за зменшення обсягу виявлених правопорушень та сум штрафних санкцій. Загалом зафіксовано 8 епізодів злочинної діяльності, у яких сума неправомірної вигоди сягає 17 тисяч гривень.

   Також завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно одного із сільських голів, який вимагав та одержав за посередництва своєї доньки неправомірну вигоду в сумі 10000 доларів США та 17220 гривень за сприяння у позитивному вирішенні питання щодо виділення та передачі у власність 2 земельних ділянок.

   Як повідомив прокурор області, припинено протиправну діяльністьдепутата Борщівської районної ради, начальника реєстраційної служби Головного управління юстиції у Тернопільській області.Прокуратура області здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом отримання посадовцем неправомірної вигоди у сумі понад 40 тис. грн. від керівника місцевого фермерського господарства.Ухвалою слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду від 26 грудня 2014 року клопотання прокуратури області задоволено та застосовано щодо підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення за ч.3 ст.368 КК України запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Водночас, судом йому визначено розмір застави в сумі 365 000 гривень.

   Також 26 грудня 2014 року прокуратурою міста Тернополя повідомлено про підозру керівнику однієї з громадських організаційу вчиненні кримінального правопорушення внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини ) ч.2 ст. 171 (переслідування журналіста за виконання професійних обов’язків, за критику) та ч.1 ст.182 КК України (порушення недоторканності приватного життя).

   Виявляється корупція також серед податківців, проводиться робота з викриття корупціонерів і серед правоохоронців.

   Зокрема, до суду скеровано обвинувальний акт щодо старшого оперуповноваженого відділу боротьби з кіберзлочинністю УМВС України в Тернопільській області, який одержав неправомірну вигоду у сумі 8000 гривень від приватного підприємця за не проведення перевірки його діяльності та сприяння таким чином в уникненні кримінальної відповідальності.

   До кримінальної відповідальності також притягнуто слідчого одного із райвідділів міліції, начальника кінологічного центру УМВС України в Тернопільській області, інспектора ДАІ за одержання неправомірної вигоди, а загалом 5 правоохоронців.

   Усі вказані особи відсторонені від посади або звільнені із органів внутрішніх справ.

   Викрито також організовану групу з корумпованими зв’язками.На завершальній стадії перебуває досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно учасників організованої групи, які розікрали кошти на суму понад 800 тисяч гривень. До організованої групи входили службові особи одного із лісництва та керівник створеного ними підприємства.

   Підозрювані судом були звільнені з під варти після внесення ними визначеної судом застави у загальній сумі майже 1 млн. гривень.

   Окрім того, правоохоронними органами складено 93 протоколи про адміністративні корупційні правопорушення, за результатами розгляду яких судами оштрафовано 78 осіб. Серед притягнутих до кримінальної відповідальності 5 міліціонерів, 2 податківці, серед яких начальник міжрайонної ОДПІ, 10 державних службовців, у тому числі один 4 категорії, три керівники органу місцевого самоврядування, 16 посадових осіб юридичних осіб публічного права.
 
 

кількість переглядів: 786