Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.11.2022

На Тернопільщині терориста «ЛНР» заочно засуджено до 13 років позбавлення волі

Тернопільська обласна прокуратура підтримала публічне обвинувачення в порядку спеціального судового провадження відносно жителя Луганщини, обвинуваченого в участі у діяльності  терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Завдяки спеціальному досудовому розслідуванню, яке проводив слідчий відділ Управління СБУ в Тернопільській області, за процесуального керівництва обласної прокуратури встановлено, що  у 2015  році обвинувачений добровільно вступив до одного з підрозділів силового блоку терористичної організації «ЛНР»- терористичної групи «Брянка СССР», обравши собі прізвисько «Тьомний».
На посаді командира протитанкового артилерійського взводу терористичної групи «Брянка СССР» луганчанин відповідав за бойову підготовку, за збереження озброєння, техніки та майна взводу, а також керував підпорядкованими йому учасниками терористичної групи у веденні бойових дій проти військовослужбовців Збройних Сил України.
Вироком суду обвинуваченого визнано винуватим у вчиненні інкримінованого йому злочину та засуджено до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Оскільки особа знаходиться в розшуку, то початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дня її затримання та приведення вироку до виконання.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

кількість переглядів: 624