Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2022

На Тернопільщині судитимуть заступника директора комунального підприємства та 5-х інженерів технічного нагляду, що розтратили бюджетні кошти на суму майже 5 млн грн

Прокурори Тернопільської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно заступника директора комунального підприємства, обвинуваченого в розтраті та підробленні документів (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України), а також 5 інженерів технічного нагляду, обвинувачених у пособництві (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що директор ТОВ, яке здійснювало технічний нагляд за об’єктом, спільно з інженерами вказаного товариства, видали та підписали завідомо неправдивий офіційний документ про завищені об’єми виконаних робіт. Після підписання цього документа заступником директора комунального підприємства, що діяв спільно  із інженерами технічного нагляду, з місцевого та державного бюджету були перераховані майже 5 млн грн на будівництво Палацу спорту у м. Тернополі на користь генерального підрядника - київської фірми.
На даний час кримінальне провадження стосовно підрядника -директора київської фірми  вже слухається у суді.
Завершено розслідування, що здійснювали слідчі поліції.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 221