Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2024

Вимагав 250 тис євро, погорожуючи вбивством близьких родичів потерпілої – причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру

Під процесуальним керівництвом прокурорів Тернопільської обласної прокуратури повідомили про підозру тернополянину у вимаганні передачі чужого майна, з погрозою вбивства та насильства над близькими родичами потерпілої, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 189 КК України), а також в умисному пошкодженні чужого майна, шляхом вибуху, незаконному поводженні з вибуховими речовинами (ч. 4 ст. 189, ч. 2 ст. 194, ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства до правоохоронців на початку березня 2020 року звернулася тернополянка й повідомила, що невідомі особи прикріпили гранату до воріт будинку її батьків й погрожувати їй та родичам насильством й вбивством. Потерпіла впродовж березня-квітня 2020 року отримувала смс-повідомлення з незнайомих номерів телефонів з вимогою заплатити 250 тисяч євро за безпеку родини.
У травні 2020 року близько 2:30 біля приміщення, яке належить брату потерпілої, охоронець виявив саморобний вибуховий пристрій з корпусом бойової осколкової ручної гранати Ф-1. Вибухотехніки знешкодили вибухівку.
Під час досудового розслідування кримінального провадження про вибухи біля будинку та підриви авто у листопаді 2023 року, правоохоронці виявили причетність одного з підозрюваних до погроз і вимагання у тернополянки 250 тис євро.  
Нагадаємо, близько 3 години 9 листопада 2023 року зловмисник встановив на асфальтне покриття неподалік будинку потерпілого у м. Тернополі вибуховий пристрій і підірвав його. Цієї ж ночі здетонувала вибухівка, встановлена ним на капоті автомобіля «Porsche Cayenne», що належить невістці потерпілого. Спільник підривника, надіслав у месенджер «Viber» смс-повідомлення, у якому вимагав 85 000 доларів США та погрожував убивством потерпілого.
На даний час підозрюваний у злочинах знаходиться під вартою.
Триває розслідування, що здійснюють слідчі СУ ГУНП в області, за оперативного супроводу співробітників управління карного розшуку ГУНП в Тернопільській області.
Пресслужба  Тернопільської обласної прокуратури

кількість переглядів: 40