Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2021

Під головуванням керівника Тернопільської обласної прокуратури Андрія Миколайчука відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів

У приміщенні обласної прокуратури  сьогодні відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів, на якій обговорено стан попередження і протидії злочинності в області, у тому числі в її організованих формах у 1 півріччі 2021 року, перспективи подальшої спільної роботи.

У заході взяли участь керівники ГУНП в області Олександр Богомол, УСБУ в області Юрій Борейчук та ТУДБР, розташованого у місті Львові, Руслан Ляшко, виконувач обов’язків начальника ГУ ДФС у Тернопільській області Роман Лисаковський, начальник Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області Василь Джиджора, начальник Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції Віктор Кошинець. Серед запрошених - керівники підрозділів правоохоронних органів, а також обласної  та окружних прокуратур.
Відкриваючи нараду, керівник обласної прокуратури Андрій Миколайчук відзначив, що результати аналізу і вивчення процесів, що відбуваються у структурі та динаміці злочинності засвідчують, що реалізовані правоохоронцями заходи щодо захисту конституційних прав і свобод громадян, економічних інтересів держави, протидії організованій злочинності, розкриття та розслідування кримінальних правопорушень, забезпечення охорони громадського порядку дали свої певні позитивні результати.
У регіоні позитивною залишається динаміка зареєстрованих кримінальних правопорушень, рівень яких на 10 тисяч населення є одним з найнижчих у державі.
Позитивною залишається тенденція до зменшення особливо тяжких злочинів, а також інтенсивності росту окремих категорій кримінальних правопорушень, насамперед проти статевої свободи та статевої недоторканості особи, безпеки руху та експлуатації транспорту тощо.
В області залишається одним із найвищих у державі рівень розкриття злочинів за оголошеними підозрами та результатами досудового розслідування.
Забезпечено належну протидію кримінальним правопорушенням у бюджетній сфері, в тому числі у автодорожньому комплексі.
Завдяки належній взаємодії правоохоронних органів знешкоджено 6 організованих злочинних груп, якими вчинено понад 100 злочинів.
Разом з тим, активізації вимагає робота з викриття кримінальних правопорушень у сферах охорони довкілля, земельних правовідносин та протидії корупційним правопорушенням.
Значного покращення в діяльності правоохоронних органів потребує виявлення та розслідування злочинів у фінансово-кредитній сфері, банківській системі, а також, пов’язані із розкраданням бюджетних коштів та вчинених посадовими особами органів державної влади, управління, місцевого самоврядування.
Із детальним аналізом стану законності та пропозиціями щодо шляхів покращення діяльності на відповідних напрямах роботи правоохоронних органів виступили перший заступник і заступник керівника обласної прокуратури Олександр Божко та з Юрій Табака.
Керівники правоохоронних органів проінформували про діяльність та вжиті заходи у сфері протидії злочинності в області.
Із врахуванням висловлених пропозицій, за результатами координаційної наради розроблено комплекс узгоджених заходів, які сприятимуть підвищенню ефективності боротьби зі злочинністю та корупцією на території регіону.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури  
 

кількість переглядів: 1083