Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2021

На Тернопільщині трьох службових осіб установи виконання покарань притягнули до відповідальності через порушення прав ув’язнених

Кременецькою місцевою прокуратурою перевірено додержання адміністрацією ДУ «Збаразька ВК (№ 63)» вимог законодавства щодо створення належних та безпечних умов для відбування засудженими кримінального покарання у виді позбавлення волі.

Так, під час проведення комплексної перевірки із залученням спеціалістів контролюючих органів встановлено, що адміністрацією ДУ «Збаразька ВК (№ 63) допущено низку порушень норм про охорону праці, природоохоронного й протипожежного законодавства (відсутня система автоматичної пожежної сигналізації, не проводяться перевірки пристроїв блискавкозахисту).
Недодержання вищевказаних норм негативно впливає на умови утримання засуджених у виправній колонії, призводить до порушення їх прав на належне матеріально-побутове забезпечення та безпеку.
За документами реагування місцевої прокуратури до дисциплінарної відповідальності притягнуто три службові особи виправної колонії.

Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1431