Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2020

На Тернопільщині прокуратура вимагає у жителя сусідньої області повернути державі незаконно отриману земельну ділянку

Теребовлянською місцевою прокуратурою пред’явлено позов в порядку цивільного судочинства до Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області та двох фізичних осіб про визнання незаконним та скасування наказу, повернення земельних ділянок та скасування державної реєстрації.

Встановлено, що наказом Головного управління Держгеокадастру у 2019 році жителю м. Хмельницький надано дозвіл на розроблення проекту землеустрою та надано у власність земельну ділянку площею 2 га для ведення особистого селянського господарства за рахунок земель державної власності сільськогосподарського призначення, розташованої за межами населеного пункту на території Струсівської сільської ради Теребовлянського району Тернопільської області.
Як з’ясувалось, хмельничанин уже реалізував один раз своє право на безоплатну передачу у власність земельної ділянки на території Хмельницької області, проте в порушення вимог закону, отримав у власність ще одну земельну ділянку на території Теребовлянського району та продав її місцевому жителю.
Теребовлянським районним судом відкрито провадження у справі.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

кількість переглядів: 1440