Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.08.2019

На Тернопільщині скеровано до суду справу щодо необережного поводження з гранатою , в результаті якого постраждало 5 людей

Прокуратурою Тернопільської області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно жителя одного із сіл Тернопільського району, який через  необережне поводження з вибуховим пристроєм привів у дію гранату, внаслідок чого отримали травми 5 постраждалих.

Розслідуванням встановлено, що 2 січня 2019 року близько 22 години у с.Колодіївка Підволочиського району пролунав вибух гранати  у житловому будинку. Причиною вибуху було випадкове приведення у дію гранати особою, що не мала дозволу на зберігання вибухового пристрою та не мала навичок поводження з подібними предметами. 
В результаті вибуху наступальної осколкової ручної гранати РГН трьом підліткам, які були на той час у приміщенні,  спричинено тяжкі тілесні ушкодження, ще одному  юнакові – тілесні ушкодження  середньої тяжкості. Хлопець, який приніс у будівлю гранату також отримав травми.
   Завершено  слідство за 128 КК України  (необережне тяжке та середньої тяжкості тілесні ушкодження).  Справу щодо незаконного зберігання вибухового пристрою скеровано до суду ще раніше.
Прес-служба прокуратури Тернопільської області

кількість переглядів: 1825