Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.07.2019

У прокуратурі Тернопільської області відбулась спільна нарада керівників правоохоронних органів області

У прокуратурі Тернопільської області під головуванням прокурора області В’ячеслава Перча, за участі керівництва обласної держадміністрації, керівників Національної поліції в області, фіскальної служби, заступників прокурора області, керівників місцевих прокуратур, начальників територіальних підрозділів поліції 17 липня 2019 року проведено координаційну нараду, на якій розглянуто питання попередження і протидії злочинності в області, у тому числі в її організованих формах, та визначено перспективи подальшої спільної роботи.

      Розпочинаючи захід, прокурор області наголосив, що вжиті правоохоронними органами заходи загалом сприяли захисту конституційних прав і свобод громадян, економічних інтересів держави, протидії організованій злочинності, розкриттю та розслідуванню кримінальних правопорушень, забезпеченню охорони громадського порядку у регіоні.
 Водночас, ним зосереджено увагу на основних проблемних питаннях протидії злочинності в області, а також необхідності спільного визначення шляхів їх вирішення та підвищення ефективності діяльності правоохоронців.
     У доповіді першого заступника прокурора області Миколи Голомші озвучено позитивні тенденції до стабілізації загального рівня криміногенної ситуації у регіоні, зменшення інтенсивності росту тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень, насамперед, умисних вбивств та тяжких тілесних ушкоджень, у тому числі на чверть тих, що спричинили смерть потерпілих.
      Разом з тим, в окремих районах Тернопільщини спостерігається ріст кримінальних правопорушень проти власності, вчинення грабежів, у тому числі в обласному центрі, а також помітно зросла кількість крадіжок.
    Надалі актуальним залишається викриття організованих форм співучасті, пов’язаних з розбійними нападами, грабежами, незаконним обігом зброї та наркотичних засобів, торгівлею людьми, заволодінням транспортними засобами, та іншими злочинами загальнокримінальної спрямованості.
      В області залишається одним із найвищих у державі рівень розкриття злочинів за оголошеними підозрами та результатами досудового розслідування. Забезпечено належну протидію кримінальним правопорушенням у бюджетній сфері, в тому числі у автодорожньому комплексі.
       Окреслено пріоритетні напрями правоохоронної діяльності, на яких необхідно вжити додаткових заходів.
 Зокрема, це підвищення профілактики окремих категорій кримінальних правопорушень, передусім, у підлітковому середовищі, а також майнових злочинів, питома вага яких у структурі складає майже половину.
       Правоохоронні органи та владні структури зорієнтовано на необхідності покращення взаємодії та вжитті спільних додаткових заходів щодо зниження рівня правопорушень проти безпеки руху та експлуатації транспорту, число яких у поточному році значно збільшилося.
       Увагу зосереджено на протидії кримінально-караній корупції під час використання бюджетних коштів, привласненні земель, у першу чергу серед державних службовців вищих категорій, та найбільш небезпечних діянь, пов’язаних з безпосереднім отриманням матеріальних благ, а також на боротьбі з організованою злочинністю.
       За підсумками наради узгоджено першочергові заходи спільних скоординованих дій правоохоронців, спрямованих на утвердження законності та протидії злочинності у Тернопільській області.

Прес-служба прокуратури
Тернопільської області
 
 
 

кількість переглядів: 1841