Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.05.2019

На Тернопільщині викрито заступника міського голови на отриманні 800 доларів США неправомірної вигоди

Прокуратурою Тернопільської області спільно з  працівниками Управління захисту економіки в Тернопільській області ДЗЕ НП України викрито  заступника міського голови на одержанні через пособника 800 доларів США неправомірної  вигоди від місцевого підприємця.

    Встановлено, що посадовець, знаючи про наміри  фізичної особи- підприємця встановити носії зовнішньої реклами – біллборди на території міста,  вирішив залучити в якості посередника в отриманні  хабара їх спільного знайомого. За сприяння в прийнятті позитивного рішення виконавчим комітетом міської ради та надання дозволу підприємцю на розміщення 8 біллбордів чиновник вимагав від нього 800 доларів США. Частину обумовленої суми заступник міського голови  отримав від посередника  у квітні цього року, при одержанні решти - 600 доларів США був затриманий правоохоронцями.
      Посадовцю органу місцевого самоврядування повідомлено про підозру  за ч.3 ст.368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням службового становища, поєднане із вимаганням). Також повідомлено про підозру посереднику у скоєнні злочину. Вирішується питання про обрання їм обом міри запобіжного заходу.

   Прес-служба прокуратури Тернопільської області



кількість переглядів: 2360