Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.09.2018

За результатами службових розслідувань після подань прокуратури 10 посадовців притягнуто до дисциплінарної відповідальності

Органами прокуратури області вживаються заходи щодо встановлення причин та умов, що сприяли порушенню антикорупційного законодавства.

Упродовж поточного року прокурорами внесено 93 подання з метою усунення причин і умов, що сприяли вчиненню корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень. За результатами проведених службових розслідувань до дисциплінарної відповідальності притягнуто 10 посадових осіб.
Так, з метою виявлення причин і умов, що сприяли невиконанню спеціалістом Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області вимог фінансового контролю прокуратурою області внесено відповідне подання, за результатами розгляду якого державному службовцю оголошено догану.
Також, Тернопільською місцевою прокуратурою внесено подання голові Тернопільської міської ради щодо проведення службового розслідування за фактом притягнення до адміністративної відповідальності директора комунального підприємства «Туристично-інформаційний центр міста Тернополя» за несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Подання розглянуто та задоволено, за порушення вимог фінансового контролю посадовцю оголошено догану.
Окрім того, за результатами розгляду подань розроблено ряд заходів щодо запобігання та протидії корупції, спрямованих на усунення причин та умов, які сприяли вчиненню правопорушень, недопущення порушень антикорупційного законодавства в майбутньому.
 Олег Маслюк
 Начальник управління прокуратури Тернопільської області

кількість переглядів: 1692