Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.08.2018

На Тернопільщині викрито організовану групу, що викрадала та позбавляла волі людей, під виглядом надання їм психологічної та медичної допомоги

Під процесуальним керівництвом прокуратури Тернопільської області спільно з працівниками поліції викрито організовану групу осіб, яка з корисливих мотивів викрадала та незаконно позбавляла волі осіб, тримаючи їх силоміць у будинку поблизу Тернополя, під виглядом надання медичної та психологічної допомоги

   Встановлено, що подружжя з Київщини у липні 2017 року розробило злочинний план про особисте збагачення, шляхом поміщення за плату наркозалежних та алкозалежних осіб та тих, що страждають від ігроманії у спеціально прилаштовані приміщення та утримання там проти їх волі під виглядом надання платних медичних послуг .
  Діючи за планом, чоловік створив юридичну особу, діяльність якої пов’язана із наданням послуг по лікуванню від наркологічної та алкогольної залежності, без медичної ліцензії, та призначив її керівником свою дружину. Згодом до них приєдналось ще кілька зловмисників. Учасники організованої групи, усі без медичної освіти, підшуковували осіб, котрі потребували допомоги лікарів та поміщали їх у спеціально обладнану будівлю поблизу Тернополя, з якої неможливо вибратись самостійно. Переконуючи родичів, що пацієнтам необхідне лікування без спілкування із зовнішнім світом, у пацієнтів забирали мобільні телефони, та фактично зачиняли на кілька місяців, вводячи поки невстановлені слідством препарати, що пригнічують волю. Також під виглядом надання психологічної допомоги, люди, що не мають жодного стосунку до психології, знущались над потерпілими, принижуючи їх гідність, вживаючи нецензурні вислови. Коштували послуги псевдолікарів від 10 до 30 000 грн у місяць. Злочинну групу викрили завдяки родичам потерпілих, які побачили відсутність результату «лікування» та повідомили про діяльність реабілітаційного центру правоохоронців. Встановлено 15 осіб, яких там незаконно позбавили волі.
  На сьогодні 4 особам повідомлено про підозру за ч.3 ст.146 КК України (викрадення людей та незаконне позбавлення їх волі, вчинені організованою групою). Трьом із них обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою без внесення застави. Одна особа перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом.
Прес-служба прокуратури Тернопільської області





кількість переглядів: 1916