Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.07.2018

В‘ячеслав Перч : Критерій оцінки роботи органів правопорядку – це відчуття захищеності наших громадян, їх майна, життя та здоров’я.

Стан попередження і протидії злочинності в області, у тому числі в її організованих формах, та перспективи подальшої спільної роботи - тема, яку обговорювали керівники правоохоронних органів та органів виконавчої влади і місцевого самоврядування обласного та районного рівнів під головуванням прокурора області В‘ячеслава Перча. Спільна нарада відбулась учора, 11 липня 2018 року, у приміщенні прокуратури області.

Розпочинаючи захід, прокурор області наголосив на необхідності усім присутнім спільно визначити шляхи підвищення ефективності подальшої роботи, щоб в кінці року кожен зміг побачити результати від поставлених цілей і виконаних завдань та відчути, що йому не даремно довірили виконання обов’язків на посаді.
«Прокуратурою області проаналізовано ті процеси, що відбуваються в структурі та динаміці злочинності. Результати вивчення засвідчують, що реалізовані нами заходи щодо захисту конституційних прав і свобод громадян, економічних інтересів держави, протидії організованій злочинності, розкриття та розслідування кримінальних правопорушень, дали свої певні позитивні результати. Так, вжитими заходами забезпечено найнижчий рівень злочинності на 10 тис. населення і стабільно високий рівень розкриття злочинів, знижено ріст кримінальних правопорушень більшості категорій, посилено боротьбу з організованими злочинними угрупуваннями.
Водночас, попри позитивні тенденції, не усі проблемні питання вдалося подолати і нам ще є над чим працювати.
Пріоритетом для правоохоронців усіх рівнів повинно стати виявлення та розкриття злочинів щодо незаконного використання бюджетних коштів, передусім у сфері автодорожнього комплексу. Зважаючи на значне збільшення обсягів фінансування цієї галузі та якість наших доріг, поле для діяльності правоохоронців широке. Завдання полягає у тому, щоб дати оцінку діям посадових осіб організацій, які ремонтували дороги, неякісно виконавши роботу, службовцям, які підписували акти про прийняття в експлуатацію доріг, здійснювали технічний нагляд».
«Також, слід звернути особливу увагу на факти незаконного заволодіння транспортних засобів, насамперед в обласному центрі. Дорога для автозлодіїв повинна бути закрита в нашу область» - зазначив прокурор області.- Актуальними залишаються викриття правопорушень у сфері лісо-, надрокористування, земельних відносин».
«Критерій оцінки роботи органів правопорядку – це відчуття захищеності наших громадян, їх майна, життя та здоров’я. Саме з такої позиції ми повинні організовувати свою роботу і роботу підлеглих, спрямовуючи її на конкретний результат, якого від нас вимагає суспільство»- підсумував прокурор області.
Голова ОДА Степан Барна нагадав про необхідність злагодженості та комунікації між собою усіх ланок, що становлять єдиний механізм влади в області, наголосивши, що з керівництвом правоохоронних органів є повне взаєморозуміння та ефективна співпраця.
На здобутках та прорахунках правоохоронців за 6 місяців цього року зупинився у своїй доповіді перший заступник прокурора області Микола Голомша.
Учасники наради визначили низку заходів, спрямованих на покращення стану протидії злочинності і корупції в області.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області
 

кількість переглядів: 1520