Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2018

За півроку до прокуратури надійшло 39 звернень від іноземних правоохоронних органів

Україна як демократична і правова держава постійно розширює систему міжнародного співробітництва у сфері протидії злочинності. Поглиблюється, зокрема, співпраця українських та іноземних органів з питань взаємної правової допомоги у кримінальних провадженнях, перейняття кримінального переслідування та екстрадиції.

   Упродовж 6 місяців 2018 року до органів прокуратури області надійшло 39 звернень компетентних органів інших держав з них: 34 – про виконання процесуальних дій в межах кримінального провадження, 5 – про перейняття кримінального провадження правоохоронними органами Тернопільської області.
  Забезпечено виконання (з урахуванням минулорічних) 41 запиту компетентних органів іноземних держав, які надходили як у централізованому, так і у децентралізованому порядку.
   Скеровано 4 запити органів досудового розслідування про виконання процесуальних дій, з яких 2 – до Генеральної прокуратури України для подальшого скерування компетентним органам іноземних держав та 2 – безпосередньо до компетентних органів Республіки Польща.
На виконанні компетентних органів іноземних держав (з урахуванням минулорічних) перебуває 17 запитів правоохоронних органів Тернопільської області, з яких 15 – про виконання процесуальних дій, 2 – про видачу (екстрадицію) особи.
Організовано та проведено 2 зустрічі керівництва прокуратури області із представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.
Галина Лучка
прокурор прокуратури області
з міжнародно-правових доручень


кількість переглядів: 1664