Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.04.2018

У Тернополі прокуратура вимагає використовувати приміщення школи за цільовим призначенням

Тернопільською місцевою прокуратурою пред’явлено позов до господарського суду Тернопільської області про визнання недійсним договору оренди та звільнення приміщення вартістю понад 200 тис грн.

  Встановлено, що у березні 2017 року між орендодавцем - виконавчим комітетом Тернопільської міської ради та однією із загальноосвітніх шкіл міста Тернополя і фізичною особою-підприємцем укладено договір оренди майна, що належить до комунальної власності, вартістю 221 640 грн під облаштування перукарні.
  Зазначений договір не відповідає вимогам Закону України «Про освіту», оскільки законодавець визначає обов’язкове використання об’єктів та майна державних і комунальних закладів освіти за цільовим призначенням, а використання частини приміщення під перукарню ніяк не пов’язано з навчально-виховним процесом.
  Враховуючи те, що власником об’єкту комунальної власності – Тернопільською міською радою не вжито заходів до визнання недійсним договору оренди та звільнення приміщення, Тернопільською місцевою прокуратурою пред’явлено позов в інтересах держави до фізичної особи-підприємця та однієї із загальноосвітніх шкіл міста Тернополя з вимогою розірвати договір оренди.

  Прес-служба прокуратури Тернопільської області

кількість переглядів: 1840