Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2018

Вбивці громадського активіста на Тернопільщині проведуть за ґратами від 4 до 14 років, залежно від участі у злочині

Прокуратурою Тернопільської області здійснювалось процесуальне керівництво та підтримане державне обвинувачення стосовно 4 осіб, що організували та вчинили вбивство за обтяжуючих обставин кременецького громадського активіста.

   Державним обвинувачем доведено у суді що четверо осіб - жителів Дніпропетровської області, вступили у злочинну змову із невстановленою слідством особою та пообіцяли їй з корисливих мотивів, за винагороду, вчинити вбивство громадського активіста з Кременця Тернопільської області.
   Реалізуючи злочинний намір, виконавці та організатор злочину кілька днів стежили за потерпілим та його місцем проживання, а увечері 26 травня 2016 року здійснили напад на чоловіка, нанісши йому численні удари в різні частини тіла палицями, після чого втекли з місця події. Потерпілий помер у лікарні від заподіяних тілесних ушкоджень 27 травня 2016 року. Згодом, усіх виконавців та організатора злочину затримали правоохоронці.
  Колегія суддів Зборівського районного суду, врахувавши ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення та участь у скоєному кожного із 4 засуджених осіб, призначила їм покарання у виді від 4 до 14 років позбавлення волі з конфіскацією належного майна. Також із засуджених стягнуть солідарно 2 000 000 грн заподіяної моральної шкоди в користь дружини потерпілого.

   Прес-служба прокуратури Тернопільської області



кількість переглядів: 1718