Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.01.2016

Олександр Мартинюк провів спільну нараду керівників правоохоронних органів області з питань стану протидії злочинності та корупції

27 січня 2016 року під головуванням прокурора області Олександра Мартинюка відбулося засіданні спільної наради керівників правоохоронних органів області з питань стану протидії злочинності, у тому числі в її організованих формах, та корупції в області.

  У заході взяли участь керівники правоохоронних органів, органів влади, місцевого самоврядування, структурних підрозділів апарату прокуратури області та місцевих прокуратур.
   Розпочинаючи свій виступ, прокурор області відзначив, що правоохоронні органи області як в минулому, так і в поточному році здійснювали та здійснюють свою діяльність в непростих умовах реформування всієї правоохоронної системи України.
   – Успіх цієї реформи і, в кінцевому результаті, оцінка суспільством нашої з вами спільної діяльності залежить від відповідальності та прикладених зусиль кожного працівника, – наголосив Олександр Мартинюк.
   Правоохоронними органами області у минулому році вжито низку заходів на виконання покладених державою завдань, щодо захисту конституційних прав і свобод громадян, економічних інтересів держави, протидії організованій злочинності, розкриття та розслідування кримінальних правопорушень, забезпечення охорони громадського порядку, покращення громадської думки населення.
   Завдяки роботі правоохоронних органів рівень злочинності в області один із найнижчих у державі. В Єдиному реєстрі досудових розслідувань у 2015 році обліковано понад 7 тисяч кримінальних правопорушень.
   За об’єктом посягання найбільшу питому вагу становлять злочини проти власності, проти життя та здоров’я особи, у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, проти безпеки руху та експлуатації транспорту та у сфері службової діяльності.
   Упродовж минулого року зменшилася кількість фактів привласнення, розтрати чужого майна, хуліганств, збуту наркотичних засобів.
   Завдяки вжитим слідчим та розшуковим діям в 2015 році вдалося розкрити умисне вбивство минулих років.
   Водночас, попри вжиття правоохоронними органами області певних заходів, покращення криміногенної ситуації в регіоні не досягнуто.
   Також попри те, що у минулому році правоохоронним органами області вдалося знешкодити 5 організованих груп, якими вчинено понад 190 злочинів, у поточному році робота на даному напрямі потребує активізації, особливо з виявлення злочинів, вчинених в організованих формах співучасті у бюджетній, банківській системах, сфері державних закупівель, земельних відносин, приватизації. Не менш актуальним залишається викриття організованих форм співучасті, які користуються корумпованими зв’язками у правоохоронних і судових органах.
   Прокурор області повідомив, що вжитими координаційними заходами активізовано протидію корупційним злочинам. Загалом, минулого року до суду скеровано 56 обвинувальних актів. Викрито 61 особу у вчиненні корупційних злочинів, з них третина – тяжкі та три – вчинені у складі організованої групи.
   Факти корупції виявляються практично у всіх сферах соціального життя. Увагу правоохоронців зосереджено на викритті актуальних фактів корупції.
   – Діяльність щодо протидії корупції, насамперед спецпідрозділів, повинна набути системності та враховувати не кількісні показники, а ефективність організації діяльності із виявлення і припинення корупції в усіх сферах правовідносин, – наголосив Олександр Мартинюк.– Активізація роботи щодо протидії усім видам злочинних проявів – це вимога часу. Від нашої спільної та злагодженої роботи залежатиме, чи почуватимуться громадяни в безпеці, чи будуть вони захищені від злочинних посягань.
   Учасники наради визначили низку заходів, спрямованих на покращення стану протидії злочинності і корупції у області.
   Прес-служба прокуратури Тернопільської області

кількість переглядів: 2123