Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2019

Клопотання прокуратури щодо особи, яка відшкодувала завдані державі збитки, задоволено судом

Завершено судовий розгляд кримінального провадження стосовно службової особи місцевого підприємства області за фактом ухилення від сплати податків у значних розмірах.

  Тернопільським міськрайонним судом розглянуто кримінальне провадження стосовно службової особи одного із будівельних підприємств м.Тернополя, яка здійснювала безпідставне заниження доходів та завищення витрат при складанні податкової звітності та нарахуванні податку на                  прибуток підприємства. Внаслідок незаконних дій службовця упродовж                  2018 року до Державного бюджету України не сплачено близько 1 млн грн податку на прибуток.
  Ще під час досудового розслідування, процесуальне керівництво у якому здійснювала прокуратура Тернопільської області, забезпечено повне відшкодування державі збитків на суму близько 1 млн гривень, завданих внаслідок ухилення від сплати податків. Отож,  судом задоволено клопотання прокуратури області про звільнення особи від кримінальної відповідальності на підставі ч.4 ст.212 КК України у зв’язку із сплатою податків та відшкодуванням заподіяної шкоди.
   Прес-служба прокуратури Тернопільської області
 

кількість переглядів: 1848