Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.10.2017

На Тернопільщині головний лікар оштрафований за корупцію

За втручання прокуратури головного лікаря теребовлянського медичного закладу притягнуто до відповідальності за скоєння правопорушень, пов’язаних з корупцією.

 

  Апеляційним судом Тернопільської області залишено в силі постанову Теребовлянського районного суду про притягнення до адміністративної відповідальності головного лікаря комунальної установи Теребовлянської районної ради "Теребовлянський районний центр медико-санітарної допомоги" Степана Кундрата за вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією передбачених ч.1 та ч.2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Справу заслухано за участі начальника відділу прокуратури області.
У суді доведено, що посадовець не повідомив про конфлікт інтересів та прийняв рішення щодо власного преміювання у значно вищому розмірі, ніж  інших працівників медичної установи. Так, окремим працівникам лікарні керівник запропонував нарахувати грошову винагороду у розмірі від 0,25 ставки до 2 посадових окладів, водночас сам отримав премію у розмірі 5 посадових окладів. Суд призначив йому покарання за скоєння правопорушень, пов’язаних з корупцією, у вигляді 3400 гривень штрафу.

   Прес-служба прокуратури Тернопільської області

кількість переглядів: 2095