Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2017

На Тернопільщині за втручання прокуратури попереджено незаконну передачу комерційній структурі землі вартістю майже 2 млн. грн

Прокуратура Тернопільської області пред’явила позов до суду в інтересах держави в особі Тернопільської міської ради до виконавчого комітету ТМР, комунального підприємства Тернопільської міської ради «Підприємство матеріально-технічного забезпечення» та товариства з обмеженою відповідальністю «Спілка підприємців» з вимогою визнати недійсним інвестиційний договір від 05.07.2016 року щодо будівництва торгових приміщень у м.Тернополі по вул. Живова, на земельній ділянці площею 0,12 га вартістю майже 2 млн грн.

  Встановлено, що інвестиційний договір укладено з порушенням вимог чинного законодавства з метою уникнення товариством «Спілка підприємців» конкурентної процедури отримання земельної ділянки. Відповідно до умов договору, після реалізації правочину товариство «Спілка підприємців» отримувала у власність торгові приміщення, збудовані на земельній ділянці комунального підприємства. Згодом, товариство, як власник нерухомості, змогло б документально оформити право користування землею без проведення аукціону.
  Хоча в процесі судового розгляду Тернопільська міська рада відмовилась від пред‘явленого позову, за принципової позиції прокуратури господарським судом Тернопільської області позовні вимоги задоволено в повному обсязі.       Інвестиційний договір визнано недійсним.

   Прес-служба прокуратури Тернопільської області

кількість переглядів: 2234