Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2016

За втручання прокуратури до відповідальності притягнуто 20 службовців за допущені порушення при застосуванні до громадян заходів адміністративного примусу

Органами прокуратури області перевірено стан додержання вимог законодавства України про адміністративні правопорушення при виконанні органами Національної поліції, підрозділами кримінально-виконавчої інспекції адміністративних стягнень, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян.

    Під час цих перевірок встановлені окремі порушення вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення при складанні протоколів про адміністративні правопорушення, які допустили органи Національної поліції області.
    Зокрема, виявлені факти складання працівниками поліції протоколів стосовно громадян за відсутності в їх діях складу адміністративного правопорушення, неналежного оформлення протоколів про адміністративне затримання осіб та неналежного забезпечення права на захист, зокрема, щодо надання безоплатної вторинної допомоги.
   Окрім того, перевіркою додержання вимог законодавства щодо виконання постанов про накладення адміністративних стягнень виявлено окремі факти неналежного виконання постанов про адміністративний арешт. Зокрема, мають місце випадки невиконання впродовж тривалого часу чи несвоєчасного виконання постанов суду про накладення на правопорушників адміністративного стягнення у виді арешту.
   Також у ході перевірок встановлено 4 факти призначення судами громадських робіт особам, які визнані інвалідами ІІ групи, і чоловікам старше 60 років та незаконного зняття правопорушників з обліку в КВІ без виконання стягнення.  
      Незаконні постанови суду оскаржені в апеляційному порядку.
   За реагування прокуратури вказані порушення усунуті та винних осіб притягнуто до відповідальності.
  Загалом, за результатами проведених перевірок з метою усунення виявлених порушень в діяльності органів та установ при застосуванні заходів адміністративного впливу, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян, всього органами прокуратури області в поточному році внесено 51 вказівку, з яких 34 розглянуті і задоволені, до відповідальності притягнуто 20 службових осіб.
  Прес-служба прокуратури Тернопільської області

кількість переглядів: 2167