Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2016

У прокуратурі Тернопільської області підведено підсумки роботи за 2015 рік

9 лютого 2016 року під головуванням прокурора області Олександра Мартинюка відбулася оперативна нарада, на якій обговорено результати роботи органів прокуратури області у 2015 році в умовах реформування та законодавчих змін, визначено основні завдання на наступний період.

   У роботі наради взяли участь заступники прокурора області, керівники структурних підрозділів апарату прокуратури області, керівники місцевих прокуратур, їх перші заступники та заступники.
   Відкриваючи нараду, Олександр Мартинюк зазначив, що, органами прокуратури області минулого року реалізовано комплекс заходів щодо ефективного виконання покладених функцій та завдань в умовах складних законодавчих змін, реформування відомства та правоохоронної системи загалом.
   Проведено системну роботу щодо оптимізації чисельності прокурорів. Істотних змін зазнала структура апарату. Здійснено комплекс дій, пов’язаних з утворенням та забезпеченням функціонування місцевих прокуратур.
   Прокурор області повідомив, що завдяки належно скоординованим зусиллям правоохоронних органів області одним із найнижчих у державі є рівень злочинності на 10 тисяч населення.
   Одним з найвищих є відсоток розкриття кримінальних правопорушень за оголошеною на стадії досудового розслідування підозрою та за остаточними його результатами.
   Активізовано діяльність у сфері протидії корупції. Правоохоронними органами викрито 61 корупційний злочин, кожен третій з яких – тяжкий. Підвищено рівень судової репресії за вчинення корупційних правопорушень.
   На належному рівні здійснюється нагляд за додержанням конституційних прав громадян у місцях несвободи. Досягнуто позитивних зрушень у покращенні умов тримання осіб у кімнатах для затриманих та доставлених та двох ІТТ, що функціонують в області.
   Завдяки комплексному підходу у сфері ювенальної юстиції за прокурорського реагування поновлено права понад 700 дітей, на виконання судових рішень в інтересах неповнолітніх та держави проведено державну реєстрацію речових прав на нерухомість на суму понад 1,5 млн. гривень.
   У складних умовах законодавчих змін вдалося забезпечити виконання повноважень щодо представництва інтересів громадян та держави в суді. Задоволено позовних вимог на суму понад 77 млн. гривень. Реалізованими представницькими заходами повернуто 132 га землі.
   Поряд з цим, Олександр Мартинюк зазначив, що зміни в системі органів прокуратури вимагають перебудови основних засад організації діяльності на усіх напрямах прокурорської роботи та перегляду їх нормативного врегулювання.
   На проблемних питаннях в роботі органів прокуратури зупинились перший заступник прокурора області Богдан Подубинський, заступники прокурора області Олег Галицький та Іван Антюк.
   На нараді також заслухано інформації окремих керівників місцевих прокуратур щодо налагодження роботи підпорядкованих колективів.
   Підводячи підсумки наради, прокурор області наголосив, що необхідно активізувати роботу на усіх напрямах роботи для успішного вирішення органами прокуратури складних та відповідальних завдань сьогодення.
   – Незважаючи на складну ситуацію у державі, процеси законодавчих змін, в тому числі і конституційних, що очікують нас найближчим часом, реформування відомства та правоохоронної системи загалом, суспільство очікує від нас реальних результатів роботи, насамперед, у протидії корупції серед службовців та посадовців вищих категорій, належному здійснення процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, – констатував Олександр Мартинюк. – Усі повинні усвідомити складність тих завдань, які стоять сьогодні перед прокуратурою та відповідальність кожного за результати своєї роботи.
   За підсумками наради визначено низку заходів, спрямованих на підвищення ефективності роботи органів прокуратури області у 2016 році.

   Прес-служба прокуратури Тернопільської області

кількість переглядів: 2083