Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2015

У прокуратурі області обговорено стан дотримання конституційних прав громадян у кримінальному провадженні

Під головуванням виконувача обовʹязків прокурора області Олега Галицького відбулося засідання колегії з питань стану дотримання конституційних прав громадян у кримінальному провадженні та достовірності даних звітності з цих питань.

   Захід відбувся за участі керівників структурних підрозділів апарату прокуратури області, прокурорів районного рівня, їх заступників та оперативних працівників, які здійснюють процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях.
 
   Відкриваючи засідання колегії, Олег Галицький відзначив, що забезпечення дотримання прав громадян на всіх стадіях кримінального переслідування було і залишається одним із пріоритетних напрямків роботи правоохоронних органів та прокуратури.
 
   Вжитими протягом поточного та минулого років заходами загалом вдалося забезпечити захист конституційних прав і свобод громадян у кримінальному провадженні. 
 
   Як наслідок, відбулося покращення якості досудового розслідування, збільшилася кількість надісланих до суду обвинувальних актів, знизився рівень кримінальних проваджень, закритих з реабілітуючих підстав.
      Водночас, попри вжиті заходи не вдалося уникнути випадків порушення конституційних прав громадян під час здійснення досудового розслідування кримінальних проваджень.
 
   Олег Галицький наголосив, що стан додержання конституційних прав громадян у кримінальному провадженні безпосередньо залежить не тільки від якості проведення слідчими усіх правоохоронних органів досудового розслідування, а, передусім, – від професіоналізму процесуальних прокурорів, на яких покладено обовʹязок забезпечення законності на всіх стадіях кримінального процесу.
 
   Як наслідок, колегією ініційовано питання притягнення до відповідальності винних прокурорських працівників за допущені порушення на вказаному напрямі та визначено низку заходів, спрямованих на забезпечення конституційних прав громадян у кримінальному провадженні та недопущення порушень у подальшій роботі.


   Прес-служба прокуратури Тернопільської області

кількість переглядів: 2455