Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.02.2015

Прокуратура вимагає взяти під варту винуватця резонансної ДТП на Теребовлянщині, з вини якого загинув пішохід

Прокуратура Теребовлянського району оскаржує судове рішення про звільнення з-під варти водія автомобіля, який підозрюється у вчиненні у стані алкогольного сп’яніння ДТП, внаслідок якої був смертельно травмований місцевий житель, який проходив по узбіччю дороги з двома дітьми.

   Встановлено, що 13 лютого 2015 року водій автомобіля «Mercedes», будучи напідпитку, намагався обігнати автомобіль. У той час по узбіччю дороги йшов чоловік з двома дітьми. Помітивши небезпечний та заборонений правилами дорожнього руху маневр іномарки, чоловік встиг відштовхнути дітей, але сам потрапив під колеса автомобіля і отримав травми, несумісні з життям.
   Того ж дня за даним фактом було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.286 КК України, у ході розслідування якого прокуратурою Теребовлянського району водію автомобіля повідомлено про підозру у вчиненні ДТП.
   14 лютого 2015 року прокуратура Теребовлянського району звернулася до суду з клопотанням про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.
   16 лютого 2015 року слідчий суддя Теребовлянського районного суду ухвалив рішення про відмову в обранні запобіжного заходу винуватцю ДТП у виді взяття під варту.
   Не погоджуючись із цим судовим рішенням, прокуратура Теребовлянського району звернулася до апеляційного суду з вимогою скасувати вказане рішення суду та обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

   Прес-служба прокуратури Тернопільської області
 

кількість переглядів: 2183